Dutch Poultry Centre

clustering tot één sterk merk

Dutch Poultry Centre (DPC) is een overkoepelende organisatie van meer dan 80 Nederlandse bedrijven actief in de pluimveesector. De wereldspelers zoals Marel Stork, Meyn, MSD Animal Health, For Farmers Hendrix, De Heus en vele andere zijn lid van DPC.

Oost-Europa is een belangrijke afzetmarkt voor de DPC leden. Daarom wilde Dutch Poulty Centre zijn naamsbekendheid vergroten en duurzame zakelijke relaties aangaan in deze regio. Hiervoor heeft Dutch Poultry Centre Red Star benaderd.

We hebben een marketing- en communicatieplan Oost-Europa ontwikkeld met het doel om de wereldwijde bekendheid van de gehele Nederlandse pluimveesector te clusteren tot één sterk merk. Maar ook: het delen van kennis, know how, innovaties en het vinden van de geschikte partners in Rusland, Kazachstan, Oekraïne, Oezbekistan en andere landen uit de regio.

Een veelheid aan activiteiten
Vanaf 2011 is Red Star de officiële partner van DPC voor de uitvoering van dit marketing plan. De deelname aan internationale toonaangevende vakbeurzen en congressen, presentaties en speeches, master classes en praktijkbezoeken, relatiemanagement met de relevante organisaties en lokale overheden – dit alles verzorgt de enthousiaste Red Star team. Eveneens Russischtalige drukwerk, promotiematerialen, website, artikelen in agrarische vakbladen en andere communicatiemiddelen.

Een tastbaar resultaat

Al deze activiteiten hebben geresulteerd in een sterke bekendheid van DPC en de matchmaking met de relevante partners in Oost-Europa.

Lely Industries

Tastbaar verkoopresultaat

Lely Industries NV is een Nederlandse multinational gevestigd in Maassluis.  Het agrotechniekbedrijf produceert geavanceerde landbouwmachines. Lely is actief in ongeveer 60 landen en omvat een groot aantal dochterondernemingen wereldwijd.

Lely positioneert zichzelf als “Innovators in Agriculture” en is constant bezig met de verbetering en de vernieuwing van  voeder-, melk- en grasmaaimachines. De melkrobot Lely Astronaut springt het meest in het oog. Een ander opmerkelijk Lely-product is Lely Vector; een uniek, automatisch voersysteem.

“Visit The Manufacturer” tours voor Russische klanten

In 2013 zet Lely haar eerste stap op de Russische bodem. Het doel is expansie op de Russische markt.  Vanaf dit moment wordt Red Star de vaste Lely partner bij de organisatie en de uitvoering van “Visit The Manufacturer” tours voor de potentiele Russische klanten en investeerders.  Tijdens deze 4-daagse tours bezoeken we samen de Lely fabriek in Maasluis. Daarnaast brengen we de praktijkbezoeken aan de Nederlandse bedrijven waar Lely machines in werking te zien zijn. Tijdens uitgebreide presentaties krijgen Russische gasten alle technische uitleg en benodigde informatie over Lely producten.

Tastbaar verkoopresultaat

Met gedrevenheid en enthousiasme zorgt  Red Star team ervoor dat de Lely kernwaarden –  innovatie, passie, vooruitgang, respect en eerlijkheid – goed bij de Russische gasten overkomen. En het allerbelangrijkste: de geavanceerde landbouwmachines van Lely zijn nu te vinden op de Russische markt!

Royal Talens

Brand management, productontwikkeling, marketingondersteuning

Royal Talens is een bekende  fabrikant van kunstschilder materialen, sinds 1899 gevestigd in Apeldoorn.  De Talens producten onder de  merkennamen  Rembrandt, Van Gogh, Amsterdam, Cobra en ArtCreation zijn bekend en geliefd door de kunstenaars in de hele wereld. 

Red Star heeft diverse opdrachten uitgevoerd op het gebied van brand management, producten ontwikkeling en marketing voor de internationale marketingafdeling van Royal Talens.

Zo hebben we gewerkt aan de ontwikkeling van nieuwe penselen, schilderaccessoires, schilderdoeken,  acryl en olieverf  range van de merken ArtCreation, Van Gogh, Rembrandt en Amsterdam.  Deze ontwikkelingstrajecten omvatten een enorme hoeveelheid werkzaamheden: van markt-, concurrenten- en consumentenonderzoeken tot de verpakking design en communicatiematerialen voor de winkels.

Red Star heeft al deze activiteiten uitgevoerd in de nauwe samenwerking met de afdelingen inkoop, verkoop, productie, laboratorium van Talens en externe reclame- en vertaalbureaus. Red Star vervulde hierin een aansturende coördinerende rol.

FSS International

Aan de slag in Rusland

FSS International is totaalleverancier van brandwerende producten zoals ventilatieroosters, brandkleppen, brandmanchetten en vele andere brandwerende producten voor doorvoeringen in brandscheidingen.

FSS benaderde Red Star met het verzoek om een marktonderzoek uit te voeren en een distributeur in Rusland te vinden. De uitkomsten van het marktonderzoek waren positief. De bouwindustrie in Rusland vertoonde positieve trends. De brandwerende producten waren nog niet bekend op de Russische markt. Tegelijkertijd werden er wetten aangenomen die de bouwbedrijven verplichten aan een aantal eisen te voldoen ter bevordering van brandveiligheid. Waaronder het gebruik van brandwerende producten.

Succesvolle start-up

Red Star heeft een partnersearch voor FSS uitgevoerd. PSK Group uit Krasnodar bleek een geschikte partner te zijn. Red Star heeft de twee bedrijven succesvol begeleid bij het onderhandelingstraject en contractbesprekingen. Het resultaat: samenwerkingscontract voor FSS met PSK Group en als gevolg hiervan producten van FSS op de Russische markt!